“Toate companiile de stat să-și mute conturile la CEC Bank!”

“Deși nu mi-e simpatic deloc și nu cred în competențele sale, astăzi mă văd nevoit să îl laud pe „Mutulică” Cîciu de la Finanțe.” a scris jurnalistul Dan Bucura.

“Am aflat, pe surse, că pe filiera ministrului cu pricina s-a dat dispoziție tuturor companiilor statului român să își mute conturile la CEC Bank! Așa, discret, fără tamtam și strigături. Principalele instituții bancare afectate de această decizie vor fi băncile austriece..” a mai scris jurnalistul.

“Decizia este una cât se poate de firească și vine în sensul normalității, nu pentru a-i face în ciudă președintelui Iohannis, care a îndemnat fix pe dos. În toate statele UE, instituțiile lucrează cu bănci din țara proprie. Este o formă de încurajare a economiei naționale, de sprijin din partea statului a capitalului autohton. Doar l-a noi s-a făcut altfel până acum..

Chiar este de analizat de ce companiile, regiile și alte structuri ale statului ăsta nu își rulează toți banii prin CEC Bank. Este o bancă sută la sută românească, aparține statului, iar măsura cu pricina ar ajuta teribil la capitalizarea acesteia. Adică la ajutarea unei companii de stat, care să se extindă și să presteze servicii de calitatea pentru români!

  • Desigur, dacă face-o public, asumat, ar sări băieții de la UE pe noi, acuzându-ne că nu respectăm principiile europene, regulile concurențiale etc. Dar cum se face că pe baza acelorași reguli, Austria rulează banii prin băncile ei, Olanda prin ai lor, Franța așișderea?! Cred că e timpul să nu mai fim fraierii Europei!” a scris Dan Bucura in incheiere.
Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.