„Supararea cand imi vine” titlul piesei ce contine mai multe necunoscute

Atribuirea contractelor directe de catre Primaria Bacau in cadrul unor evenimente sau lucrari derulate pe raza municipiului Bacau au fost mereu subiecte delicate in presa locala si asta nu doar de dragul de a face presa ci din pricina numelor „sonore” care apar mereu in cadrul acestor contracte.

Cine le atribuie? Oamenii pusi in functie de Viziteu dupa ce a rastalmacit organigrama Primariei astfel incat sa poata fi accesata de mai toti membrii USR Bacau. Semnele de intrebare au venit regulat din zona presei dar raspunsurile din partea lui Viziteu ori n-au venit deloc, ori au venit ambiguu ori a evitat sa dea nume si cifre sub pretextul GDPR. Transparenta anuntata de administratia USR in 2020 trebuia sa functioneze fara ca presa sa ceara insistent pe ce se cheltuie banii insa acest lucru a fost ocolit cu nonsalanta de administratia Viziteu.

Aflam despre tot mai multe cereri facute pe legea 544 in care se solicita informatii despre calea banilor plecati din visteria Primariei si asa cum vedem in foto de mai jos necunoscutele sunt parca prea multe din moment ce ele trebuiau sa fie cunoscute din fasa.

Se tot pune presiune pe corectitudinea atribuirii acestor contracte desi Primaria nu pare sa fie interesata. Ziarul de Bacau s-a zbatut mereu sa afle modul de „lucru” al celor care atribuie astfel de contracte si foarte greu au aflat cate ceva, in general fiindu-le ingradit dreptul la informarea corecta cu care defila Viziteu in campanie.

Radio Easy Bacau, un post local tv, radio si de presa incearca acelasi lucru desi credem ca nu va avea sorti de izbanda privind raspunsurile corecte. Cel putin nu anul asta desi legea stipuleaza un raspuns in 30 de zile. Si le intelegem nedumerirea celor de la Easy din moment ce ii cunoastem si le stim capacitatile de productie, moment in care banuim la ce calitate ar fi fost facute astfel de evenimente pe care acestia le-ar fi putut organiza cu brio.

Cam asa arata carul de transmisie al celor de la Easy. In comparatie cu capacitatea de a realiza evenimentele bacauane ce consta in doua camere 4k si un laptop 🙂

Asteptam raspunsurile. Poate ni le aduce Mos Nicolae 🙂

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.