Avion Blue Air, pus sub sechestru de ANAF pe aeroportul din Bacău.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a reținut un avion Boeing 737-500 al companiei Blue Air, în contul datoriilor pe care aceasta le are la bugetul de stat.

Compania Blue Air confirmă că una din aeronavele sale a fost reținută de ANAF: „Aeronava YR-AME este parcată la aeroportul Bacău, ea făcând obiectul unui sechestru instituit de ANAF”.

Potrivit ANAF, la data de 30 septembrie 2022, compania low-cost avea față de bugetul de stat o datorie de aproximativ 14,4 milioane de lei. La aceasta se adaugă alți 36,3 milioane de lei datorați bugetului asigurărilor sociale de stat și 12,2 milioane de lei către bugetul asigurărilor de sănătate, potrivit boardingpass.ro.

Un alt avion care a fost operat de Blue Air este reținut la sol de către aeroportul din Cluj-Napoca. Reprezentanții companiei aeriene au precizat că acel avion „nu mai face parte din flota Blue Air, reținerea acesteia la sol constituind un abuz ce face obiectul unor proceduri legale derulate de noul operator al aeronavei.”

O altă aeronavă, Boeingul 737-800NG rămas pe aeroportul din Cluj, este deținut de compania de leasing Air Lease Corporation și a fost radiat recent din registrul Autorității Aeronautice Civile Române.

Un alt Boeing 737-500 deținut de Blue Air este parcat de la începutul lunii octombrie 2022 pe aeroportul din Forli (Italia). Încă nu se știe dacă și pe acest avion, al cărei proprietar este Blue Air, a fost instituit sechestru de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Prin urmare, YR-AMA și YR-AME sunt singurele avioane din flota Blue Air care mai sunt apte de zbor. Alte Boeinguri 737 din seriile clasice deținute de compania low-cost sunt inactive de câțiva ani, scrie boardingpass.ro.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.