Excelenţa Bacăului, premiată în cadru festiv

Cei nouă absolvenți de gimnaziu din județul Bacău cu media 10 (zece) la Evaluarea Naţională din această vară şi cei cinci absolvenți de liceu, care au obținut aceeași performanță la examenul de Bacalaureat – sesiunea iunie/iulie, au primit pentru reușita lor, din partea Ministerului Educației, recompense financiare. Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, miercuri, 9 noiembrie 2022, unde au participat, alături de părinții elevilor şi profesorii acestora, prof. Ana-Maria Egarmin, inspectorul şcolar general, prof. Lavinia Misăilă și prof. Ida Vlad, inspectori şcolari generali adjuncți.

Ați ales, dragi copii, performanța, alături de părinții și profesorii voștri, care v-au sprijinit spre calea învățăturii. Vă felicit că ați reușit, că ați confirmat că numai prin constanță, cu dedicare, determinare și deschidere spre cunoaștere se poate obține această performanță. Suntem la o întâlnire fericită prin care putem și premia excelența. Este o recunoaștere a meritelor voastre, de care suntem mândri cu toții. Ați ales ceea ce trebuie, ați ales să fiți cei mai buni și asta se confirmă și prin aceste rezultate. Felicitări pentru reușitele de toate tipurile, pentru că sunt convinsă că pe lângă acea constanță de care spuneam, aceste reușite le dezvoltați și dincolo de școală, în alte tipuri de activități, care completează activitatea de zi cu zi. Țineți-o tot așa, drumul acesta este unul foarte bun, în mod sigur!”, a transmis prof. Ana-Maria Egarmin, inspector şcolar general.

Împărtășesc astăzi împreună cu echipa Inspectoratului Școlar Județean Bacău sentimente de mândrie și admirație pentru voi, deoarece astăzi îi onorăm pe cei mai buni, pe cei perseverenți și capabili, cei mai harnici și talentați elevi, cu cele mai înalte performanțe de învingători în lupta pentru cunoaștere. Ați obținut succes la studii, prin urmare, veți avea succes și în viață. Sunteți mai dezvoltați spiritual și mai pricepuți din punct de vedere filosofic decât majoritatea oamenilor din jurul vostru. Sunt sigură că vă așteaptă un viitor foarte interesant, promițător și fericit. Stabiliți-vă obiective ambițioase! Nu este nimic mai important decât să-ți determini scopul. Având un scop bine determinat, veți merge spre realizarea lui, nu vă veți rătăci. Vă veți calcula corect puterea. Și, cel mai important, introduceți numele dumneavoastră în lista elevilor de succes pe viață, străduiți-vă să obțineți succes în acțiunile de mai departe. Creați și fiți fericiți. Voi sunteți viitorul României!”, a fost şi mesajul prof. Lavinia Misăilă, inspector şcolar general adjunct.

Fiecare absolvent de 10 (zece) de la Evaluarea Națională 2022 a primit câte 2.000 de lei, iar pentru rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2022, premiul este de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent. Valoarea acestor premii în bani a fost majorată față de cea de anul trecut, când fiecare absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a primit 1.000 de lei, iar pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie/iulie 2021, s-a acordat 3.000 de lei.

Cei nouă elevi de 10 (zece) la Evaluarea Naţională 2022 sunt:

• Tudor Avrămescu, absolvent al Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Bacău

• Mara-Nicoleta Bădița, absolventă a Școlii Gimnaziale „George Bacovia” Bacău

• Ilinca-Teodora Colțănel, absolventă a Școlii Gimnaziale „Al. I.Cuza” Bacău

• Dragoș-Ștefan Dornescu, absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 10 Bacău

• Andreea-Alexandra Ispăsoaia, absolventă a Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Bacău

• Ștefan Jurebie, absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 10 Bacău

• Daria-Georgiana Morozan, absolventă a Școlii Gimnaziale „Mihai Drăgan” Bacău

• Alexandru-Ioan Scârlat, absolvent al Școlii Gimnaziale „Dr. Alexandru Șafran” Bacău

• Elena-Riana Abaza, absolventă a Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Onești.

Cei cinci absolvenţi de 10 (zece) la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, sunt:

• Mihai-Adelin Lungu, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău

• Daniela Merlușcă, absolventă a Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești

• Miruna-Valentina Mihalachi, absolventă a Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinești

• Bogdan-Vasile Petrea, absolvent al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Onești

• Cristina Zărnescu, absolventă a Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Onești.

Toţi premianții au primit şi câte o diplomă de excelenţă din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.