Unul cu fapta, altul cu mapa

Stați liniștiți că nu voi da nume. Vă las pe voi să trageți concluziile!

La nivelul județului pe care-l bat în lung și lat, că deh…trebuie să mănânc și eu o bucată de pâine cu iz de sudoare și lipsită de aroma sponsorizărilor ”oamenilor de bine”,observ multe transformări care aduc un mare plus în viața oamenilor. Drumuri asfaltate, utilități, spitale reabilitate, dispensare medicale, școli modernizate, săli de sport, obiective finalizate sau în plină execuție, care pe lângă beneficiile aduse comunităților, fac zona mai atractivă pentru potențialii investitori, dar mai ales pentru cei plecați cândva în căutarea împlinirii. Cam asta observ eu zilnic. Departe de mine gândul că în județ, totul este perfect și toată suflarea este mulțumită, căci naiv nu sunt.

Dar faptul că se alocă fonduri prin asocierea județului cu diverse UAT-uri și se lucrează la multe obiective de investiții, este un semn al dracu de bun, o dovadă că momentul schimbării a început. Bineînțeles că tot acest freamăt nu s-ar fi declanșat, dacă undeva, în vârful administrației județene, un om căruia nu-i voi da numele, cu multă aplecare spre nevoile oamenilor, nu ar fi reușit să mobilizeze în jurul lui fără a ține cont de culoarea politică ,o mână de primari ambițioși, deschiși spre parteneriate și dornici de a pune în practică dorințele și năzuințele oamenilor spre o viață mai bună. Un amic îmi povestea că și atmosfera de lucru din cadrul instituției județene pe care o conduce, este una de colegialitate și încredere, bazată pe suportul întregii echipe, de la implementarea unui proiect și până la recepția lui. Fără să exagrez, așa stau lucrurile la județeană, iar realitatea din teren, demonstrează cel mai bine acest lucru.

Așa că simplu, am să-i spun celui pe care nu-l cunosc dar îl respect pentru modul simplu de a fi și eficient de a acționa, omul faptelor. Revenit după o zi de muncă acasă, locul meu magic care mă face să mă simt ”cel mai iubit dintre pământeni”, constat cu amărăciune că aici, în reședința județului în plină transformare, timpul parcă stă pe loc. Singurul lucru bun este că suntem informați pe facebook despre ample studii de fezabilitate, mari proiecte de modernizare a parcurilor, construirea de stadioane supermegamoderne, transport public metropolitan șucar, ca să nu mai vorbesc de orient-expresul urban.

Ce se mai mișcă prin comună? Se lucrează lento la proiectele inițiate de fostul primar care în viziunea actualului, a fost un zero absolut, dar care i-a predat doar spre semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru următoarele investiții: Centrul pentru tineret ”Orizont”, spitalul TBC și modernizarea iluminatului public, obiective cu care acum se fălește peste tot. În rest, vorbe, vorbe și postări pe facebook.

Mai mult decât atât, transmisiile live ale ședințelor de consiliul local care în mod clar țin mai mult decât ședințele de guvern din timpul lui Radu Vasile, fie-i țărâna ușoară, unde nimeni nu se înțelegea cu nimeni și toți țipau unii la alții ca la balamuc, denotă o lipsă totală de capacitate diplomatică și înțelegere a faptului că administrația înseamnă muncă în folosul comunității și nu în avantajul structurii unui partid anume.
Mai concret, aici în municipiu avem multă vorbăraie goală și hârțogăraie plină, de aici și concluzia că cel din fruntea instituției municipale, fără să-i dau numele, este omul cu mapa.
De aici și titlul. Unul cu fapta,altul cu mapa.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.