Lucian Bogdănel clarifică aportul lui Viziteu la echiparea Spitalului Municipal: ZERO!

“Dovada, incontestabilă, că RMN-ul de la fostul Spital Municipal nu funcționează şi e piesă de muzeu: aşa cum singuri puteți constata în imaginile alăturate (făcute astăzi!), echipamentul medical zace nefolosit.

A fost cumpărat și instalat în fostul spital de peste 10 ani, dar nu a funcționat NICIODATĂ.

Abia luna trecută (!), la solicitarea expresă a Spitalului Județean de Urgență, care a propus punerea în funcțiune a RMN-ului, Primăria Bacău – care este proprietarul aparatului – s-a trezit din trândăvie și a predat echipamentul medical către SJU.
[A se vedea facsimilul de mai jos (respectiv PV predare – primire, înregistrat la Primăria Bacău cu nr. 179441/14.09.2022)].” a spus astăzi prefectul Lucian Bogdănel.

“Acum, reprezentanții companiei care a produs respectivul echipament fac eforturi să pună în funcțiune RMN-ul (asistați de personal de specialitate de la SJU), cu speranța că un aparat fabricat în urmă cu mai bine de 10 ani, dar nefolosit vreodată, poate funcționa – în 2022 – în condiții de siguranță deplină pentru eventualii pacienți.

Referitor la etajele 4 și 5 din clădirea fostului Spital Municipal, convertite în pandemie în spații de tratare a cazurilor Covid19, subliniez că aportul „primarului” la materializarea acestei inițiative este ZERO ABSOLUT (etajele respective au fost amenajate în baza unui parteneriat CJ – CL, parafat în aprilie 2020, dată la care deputatul Viziteu făcea figurație în Parlament).” a mai spus prefectul Lucian Bogdănel.


“Nu mă surprinde cu nimic ieșirea mârșavă a „primarului” pe subiectul RMN-ului de la fostul Spital Municipal: de mai multă vreme am convingerea că Viziteu reprezintă o vulnerabilitate pt. buna funcționare a oraşului, un accident politico-administrativ pe care băcăuanii îl vor îndrepta – fără îndoială – în 2024.” a spus în încheiere prefectul.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.