Luci confunda lana de oaie cu functia de primar.

„Secretul investiţiei de succes vine de la Independenţa: un tânăr transformă lâna de oaie în izolatori termici”. Asa suna un titlu pompos din adevarul.ro in anul 2014. Pe atunci, Luci era doar un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare Bucuresti. Despre facultatea asta nu a mentionat nicaieri vreodata si s-a focusat doar pe cea de la Grenoble. Omul a uitat de cea facuta aici la noi in Romania si i se pare „cool” sa mentioneaze (inclusiv la Facultatea Bacovia in cadrul deschiderii anului universitar de acum cateva zile) Grenoble pe unde calca.

Sa trecem peste grandomania numelui Grenoble cu care Luci se lauda si sa ne aducem amintece a realizat „tanarul Luci” in 2014. În luna noiembrie 2013, proiectul care a fost inclus in „Tara lui Andrei” a fost selectat împreună cu alte nouă afaceri sociale pentru a primi o finanţare de 32.000 de euro. Nenea Luci ar fi primit banutii pentru a produce niste izolatoare pe baza de lana de oaie. Mare om, mare caracter.

În acest moment, Lucian este unic producător în România de izolatori fonici şi termici pe bază de lână. Până acum, aceşti izolatori se importau din Germania şi Italia. Firma are acum doi angajaţi, ambii localnici din Independenţa, dar „organigrama“ va fi suplimentată până la zece persoane în viitor.” scria adevarul.ro.

Avem în plan să ne extindem, capacitate de producţie avem, doar că încă ne creăm piaţa, nu este un produs care se vinde uşor. Când va creşte cererea, atunci vom creşte şi noi producţia. În momentul acesta avem vânzări directe, noi căutăm clienţi sau ei ne caută pe noi. Nu avem un serviciu de marketing, eu fac totul. Oamenii sunt în fabrică, produc, eu mă ocup de partea contabilă, declara „tanarul Luci” pe atunci.

Intre timp a iesit un mare fas. La Independenta nu se mai produc izolatori din lana de oaie (si nici nu s-au produs vreodata) si Luci s-a „orientat” spre politica. A avut niscaiva „drumuri” deschise, drumuri de care s-au legat inclusiv numele Viziteu, luat de la sotie. Asta daca nu stiati ca numele Viziteu nu e „original”.

Nu a reusit sa duca la bun sfarsit o afacere de 32.000 euro insa Luci crede ca poate administra un municipiu de 175.000 de locuitori. E greu nenea. Bacaul nu e ca lana de oaie. E putin mai greu de administrat.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.