Sergiu Sechelariu putea fi „Bolojan” de la Bacau. Am „cernut” insa un brailean. Ce facem in 2024?

Tot vorbim despre o tara ca afara si mai cu seama despre ce vedem prin Ardeal dupa ce petrecem (tot mai des) concediile pe acolo. Ati fost prin Ardeal marea majoritate a celor ce citesc aceste randuri. Si? Cum e? E infrastructura, e curatenie, e interes pentru cladirile istorice, e interes pentru cetatean. E de toate prin cam tot Ardealul. O punem pe seama Vestului? Nu ar fi asta motivul real cat timp tot primari, senatori si deputati au si cei de peste munti.

La Oradea face minuni Bolojan si nu Vestul, la Ciugud la fel, Arad, Sibiu, Cluj…etc. Sunt niste primari alesi in baza calitatilor si nu a minciunilor de campanie. Ati vazut Blaj-ul? Alba Iulia? Hmmm. Bolojan nu a facut contract cu oradenii si nici nu a fost interesat de asa ceva atat timp cat omul a vrut si a stiut sa faca treaba. Sa fie gospodar. Nu a promis returnarea salariilor daca nu face pentru ca ala nu a facut o campanie mizera.

Ne-am pacalit de 30 de ani incoace si cel mai tare am luat-o in 2020 cand a iesit Luci. Trebuie sa recunoastem ca a stiut sa minta frumos, atat de frumos incat in sondaje vedem un USR cazut de la 23% la 5-6%. In doar doi ani. Pe locul doi s-a plasat Sergiu Sechelariu (omul pe care multi bacauani il regreta ca nu e la carma orasului) candidatul care nu a aruncat cu gunoi in curtea celorlalti candidati si care nu le-a livrat vise bacauanilor. Nu si-a facut campanie in baza planselor futuriste cu trenuri urbane si parcari plutitoare si nici nu le-a promis bacauanilor reduceri de taxe. Sergiu Sechelariu a promis in campanie ca va face totul pentru Bacau, pentru bacauani si pentru generatia care va veni. O campanie la ralanti cu care a stat la gatul braileanului ce a accelerat gogosile gandite doar pentru procente, dupa ce l-au asimilat tot pentru procente pe Palar (sustinut smechereste la CJ, acolo unde useristii stiau ca nu va ajunge) si pe Ghinghes (de care s-a debarasat rapid dupa alegeri).

Dupa doi ani trecuti deja tot mai multi bacauani se mira cum de n-a iesit Sergiu Sechelariu primar. Uite deasta, ca a iesit in fata prea sincer si sustinand ca vrea sa munceasca in slujba municipiului Bacau, oras in care a copilarit si pentru care are o stima deosebita. Useristii au incercat sa-i puna in carca niste inchipuite dosare penale si furturi de terenuri dar n-au avut niciodata vreo dovada (ca ar fi iesit negresit) pentru ca nu exista vreun dosar de genul asta pe numele lui. Sergiu are tot ce-i trebuie si el si familia lui si am mai vorbit despre asta. Are insa si ceva ce n-a avut niciun alt candidat: dorinta de ridica Bacaul si asta nu in flyerele de campanie mizera alb-albastra facuta de contracandidat.

Multi bacauani il regreta pentru ca n-a iesit in 2020 dar au ocazia sa repare si mai ales sa ajute orasul asta iesind la vot in 2024. Ca daca lasam iar oportunistii sa castige cu 28% din 50% prezenta la vot o sa regretam iar. Si daca Sergiu e in carti pentru campania din 2024 e un motiv de bucurie pentru bacauani si unul de teama pentru tabara userista care stie ca va fi greu sa-l infrunte a doua oara dupa un mandat cu ZERO proiecte personale duse la bun sfarsit.

Mai sunt aproape doi ani. Campania lui Sergiu Sechelariu va avea aceleasi ingrediente de bun simt. Va avea decenta si sinceritate. Va avea in jurul lui oamenii care au savurat nesansa sa vada Bacaul doar in stirile nationale de prost gust. Va avea calitate. Pentru ca numele lui e legat de multe reusite.

Sa auzim de bine.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.