E important stadionul sau zonele din jur? Mai degraba terenurile par sa fie „luate la ochi”

Am mai vazut plansa asta cu studiul de fezabilitate al noului stadion ce se va construi cu suma de…atentie…120 milioane euro. Stiu, 92% dintre bacauani rad cu gura pana la urechi si doar acei 8% dintre bacauanii ce ar mai vota USR in 2024 se abtin. La mintea oricarui om sanatos la cap e lesne de inteles ca nu vom avea in urmatorii 50 de ani un asa stadion. Bine, campania se apropie din nou si subiectul trebuie abordat.

Insa tare credem ca mai degraba terenurile din jur sunt in „ochii” actualei administratii care e cel putin una de domeniul sf-ului daca luam la pachet si trenul urban si parcarile plutitoare. Terenurile din jur, conform plansei comandata au in componenta niste blocuri de locuinte cu 8-20 etaje.

Cristian Ghinghes – viceprimar Bacau: „Am primit, în sfârșit, componentele desenate și scrise ale studiului de fezabilitate comandat pentru realizarea Stadionului Municipal și devine clar ceea ce am semnalat deja în urmă cu câteva luni: la umbra ideii de realizare a unui nou stadion, terenurile din jur vor fi normate din punct de vedere urbanistic astfel încât să găzduiască ditamai mastodonții de 10, 19 și 20 de etaje. Un veritabil cadou pentru rechinii imobiliari.

Odată aprobat, PUZ-ul va permite ridicarea acestor blocuri înalte cu înălțimi cuprinse între 9 și 20 de etaje, timpul va trece, ambițiile imobiliare vor fi puse în practică, dar stadionul se va lăsa așteptat și noi vom rămâne cu niște planșe frumoase plătite cu bani grei de primarul Stanciu-Viziteu, cu promisiuni și cu o nouă zonă rezidențială în mijlocul fostului parc sportiv.

Am vrea sa vedem un astfel de stadion de 120 milioane euro macar inceput in ale constructiei dar ne este greu sa credem in vise pe cand realitatea municipiului Bacau e formata din mizerie, gropi, exodul tinerilor fiind in crestere si niciun proiect realizat de Viziteu dupa 2 ani de mandat.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.