Centrul de excelență „Pași spre Succes”

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a găzduit, vineri, 30 septembrie, a IV-a ediție a Proiectului „Centrul de Excelență «Pași spre Succes» Bacău”, pentru elevii cu TSI (tulburări specifice de învățare), înfiinţat sub egida ISJ Bacău, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Bacău şi Asociația „Pași spre Succes” Bacău.

Alături de Gabriela Bălan – profesor consilier școlar și psiholog clinician CJRAE Bacău, prof. Ana-Maria Egarmin – inspector școlar general ISJ Bacău și prof.dr. Oana-Maria Droiman – inspector școlar discipline socio-umane, învățământ special și special integrat, au fost prof. Alexandru-Norbert Droiman – consilier județean la Consiliul Județean Bacău, partener al proiectului, lector univ.dr. Cristina-Ionela Breahnă-Pravăț – senator, conf. univ.dr. Ioan Dănilă – Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău și Diana-Ecaterina Aprodu – director CJRAE Bacău, o echipă complexă care gândit și ridicat acest proiect, devenit acum unic în țară.

Prezența numeroasă a cadrelor didactice din mai multe școli din județ a făcut ca întâlnirea să fie una de un real succes pentru susţinerea, consilierea şi îndrumarea elevilor cu TSI, dar și a părinților acestora, pentru diminuarea și chiar înlăturarea barierelor educaţionale.

Derulate la Școala Gimnazială Nr. 10 Bacău, activitățile Centrului de Excelență pentru elevii cu TSI vizează familiarizarea cadrelor didactice cu privire la particularitățile acestor copii și găsirea unor strategii de lucru cu ei. În plus, experienţa educaţională a profesorilor şi a mentorilor parteneri oferă elevilor cursanţi cunoştinţele şi aptitudinile necesare pentru pregătirea elevilor cu TSI în obținerea progresului școlar, dar și consilierea cadrelor didactice cu privire la familiarizarea lucrului cu copiii cu TSI în vederea, integrării, susținerii acestora în învățământul de masă.

Inițiat în urmă cu 5 ani, proiectul a sprijinit până acum peste 150 de elevi cu tulburări specifice de învățare integrați în învățământul de masă, proveniți din mai multe școli băcăuane (clasele I-VI), precum și părinții acestora, de către circa 40 de cadre didactice, cu o vastă experienţă educaţională în acest domeniu și de mentorii parteneri, iar anul acesta deja sunt înscriși aproximativ 50 de copii care vor urma activitățile de pregătire organizate în Centrul de excelență «Pași spre Succes» Bacău, pentru anul școlar 2022-2023.

În paralel, sunt organizate și cursuri de aplicare a instrumentelor de evaluare pentru depistarea tulburărilor de învățare și încadrarea lor, dar și pentru formarea cadrelor didactice în vederea cunoașterii personalității elevilor cu TSI. Programele bine structurate şi adaptate împreună cu angajamentul de a oferi un mediu de învăţare adaptat îi ajută pe cursanţi să exceleze în viitorul lor parcurs educaţional, dar şi în creşterea încrederii, a stimei de sine și diminuarea dificultăților școlare.

A fost o ,,întâlnire a inimilor”, inimi de copii ce au nevoie de o atenție mai mare din partea noastră, a tuturor, inimi de părinți, de învățători și profesori, de psihologi, de specialiști în logopedie și alte terapii.

Mulțumim, doamna senator Cristina Breahnă -Pravăț, domnule profesor Ioan Dănilă pentru că ați strecurat ,,inimi” în cuvintele adresate celor de față!

Felicitări pentru dedicare, pentru implicare, pentru că faceți educație cu inima! La cât mai mulți ,,pași spre succes!!!”

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.