Cosmin Necula: ”Benea și Viziteu își umflă mușchii politici!”

“Dacă nu era obiectivul investițional „Rezerva de apă a municipiului Bacău”, obiectiv creat de Cosmin Necula, personaje precum Benea și Viziteu nu mai aveau la ce să își „umfle muşchii politici”. a scris astăzi Cosmin Necula pe facebook.

“Este ultima dată când mai tolerez dezinformările și injuriile aduse la adresa mea de către europarlamentarul Benea. De aici înainte ne vedem în instanţa de judecată, acolo unde voi prezenta instanţei întregul „pachet” de injurii, neadevăruri și discriminări făcute sau spuse la adresa mea de către acest politician și postacii săi. Voi solicita daune pe care le voi dona copiilor instituționalizați, daune pe care le va plăti din salariul „gros” de europarlamentar, deoarece, nu-i aşa… avere nu are…

Pentru justa informare a publicului băcăuan vreau să fac un scurt recurs la datele concrete ale obiectivului investițional ,,Rezerva de apă a municipiului Bacău” a mai spus Cosmina Necula.

“Proiectul a fost pus pe hârtie de mine și echipa mea, alături de care am reușit să smulgem o promisiune de finanțare de la vicepremierul Sevil Shhaideh în dauna stadionului municipal. Proiectul a fost depus la guvern și în urma procedurilor competitive a fost declarat eligibil. Licitația obiectivului investițional a fost câștigată de către constructor în urma deciziei Curții de Apel Bacău, iar eu nu am pornit execuția propriu zisă (deși legea permitea) până când instanţa nu a stabilit un câștigător. Fac mențiunea ca în comisia de licitație s-a aflat și un reprezentant al SC CRAB SA.

Proiectul tehnic a fost avizat de toate instituțiile abilitate, inclusiv CRAB SA și, pe cale de consecință, nu se poate vorbi că principiile de funcționare și ideea în sine nu au fost fezabile. Din contră, era singura soluție în caz de avarie. Pe data de 30.09.2020, moment în care am părăsit primăria, gradul de execuţie al proiectului, asumat prin semnătură de funcționarii abilitaţi, era de 86%. Derularea investiției, cel puţin până în acel moment, s-a desfășurat sub supravegherea dirigintelui de șantier și a funcționarilor abilitaţi în acest sens, cei care au avut obligația legală și tehnică să discearnă corecta execuție a proiectului de către constructor. De la acel moment până în anul 2022, când s-a finalizat obiectivul, se nasc o serie de semne de întrebare cu privire la durata de execuţie și soluțiile tehnice, semne de întrebare pe care primarul Viziteu & compania trebuie să le explice.

Îl somez pe europarlamentarul Benea să prezinte dovezile „compromisurilor și concesiilor” făcute de mine constructorului, nu doar public ci și în faţa organelor de cercetare penală, pentru a nu mai exista poveşti cusute cu ață albă și interpretări felurite. Domnule Benea, până când se vor realiza aceste acțiuni concrete vă somez să nu mai încercați sa mă aduceți în „haznaua politică” în care vă „luptaţi” cu Viziteu, Miroşeanu, Fechet deoarece nu mă interesează și nici nu sunt tentat să încerc să mă mai alătur acestui joc degradant. Drumul meu este tot în slujba oamenilor dar dincolo de aceste jocuri politice mizerabile. Încă o dată vă somez să vă abțineți cu privire la persoana mea sau cu privire la membrii familiei mele, atât dumneavoastră cât și companioni mai sus amintiți.

Deocamdată în Bacău se execută o parte din proiectele gândite, asumate și semnate pentru finanțare de mine și echipa mea, proiecte cum ar fi „Hub-ul pentru tineret – Cinema Orizont”, reabilitarea sistemului de iluminat public sau modernizarea Spitalului TBC. Aceste lucrări aflate în derulare sunt dovada faptului că în perioada electorală am fost supus unei mizerabile campanii de dezinformare, cum că aceste proiecte nu ar fi fezabile sau utile, de către contracandidații mei în frunte cu cel care în momentul de faţă își dă măsura competenţei pe funcția de primar. De aici încolo nu mă interesează „cancanul” vostru dar simt, alături de cetățeni, „competenţa” cu care „conduceți” orașul, ţara și Uniunea Europeană!” a spus în încheiere Cosmin Necula.

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.