Nu mai votati „fomisti” in fruntea comunitatii!

E periculos sa ajunga la putere o gasca de „infometati”. E greu pentru astia nu viseaza decat sa se imbogateasca si sa nu mai indure in viitor. Sa nu mai indure foamea. Cand nu faci mai nimic o viata si te mulezi pe doctrina de partid la pachet cu niscaiva bale curse pe manerul usii sefului de trib (a se intelege partid), cand apare minunea numita oportunitate, anume, pus pe lista unei functii in CL, CJ, Parlament sau Senat e foarte placut. Placut sa-ti faci planurile de viitor in baza aranjamentelor.

In cazul asta si prietenii, fratii, verisorii sau chiar parintii pot visa sa o duca bine. Pentru ca oportunitati sunt. O slujba in vreo institutie, o pleasca de job unde nici nu trebuie sa fii prezent. Pentru ca fomistii au venit cu un target de viitor. Stiu ca sunt doar 4 ani in care trebuie sa-si puna la punct familia si viitorul financiar pentru ca apoi se intorc in „mlastina” de unde au venit.

E greu sa crezi ca un prapadit ar da cu piciorul la 100 de lei gasiti pe jos. Pentru ca asta e mentalitatea romanului si foamea la pus la pamant. Si e periculos sa-i regasim in politica. Pentru ca astia nici nu se pricep si nici nu au intentia de a ne imbunatati traiul.

Altfel punem problema in cazut celor care au imperii financiare, afaceri care merg foarte bine si bani cat sa traiasca toata familia inca cativa zeci de ani. Astia nu s-ar apleca la aranjamentele din institutiile statului pentru ca s-ar manji periculos. Daca ne-am gandi ca fratii Paval ar ajunge in politica, sa ne imaginam doar, astia credeti ca ar cobora la porcaria numita afacere cu maidanezi mai nou in Bacau? NU! Nu s-ar manji precum fomistii. Si ca sa intelegem bine mecanismul, fomistii ajung la putere facand sute de promisiuni si sustinuti de alte sute de fomisti pentru ca apoi sa apara „datoriile”. Apoi fomistul sef se trezeste ca nu-s atat de multe afaceri de pus pe roate cate datorii si-a facut castigand locul detinut. Apar presiunile si scandalurile.

Nu s-ar intampla asta in cazul oamenilor instariti financiar, ajunsi la putere. Astia nu ajung la putere sustinuti de toti mucosii fara o para in buzunar. La usa astora nu vor ajunge mucosii cerandu-i sefului o „mocaciune” printre bugetari pentru ca…”sefu’..te-am ajutat si am lipit afise in campanie”. Nu s-ar intampla asta.

Un om cu bani are si puterea de a bate cu pumnul in masa atunci cand ceva nu e bine. Un jerpelit cu doctorat niciodata. E deja la papucul multor oameni influenti in comunitate. Ei uite de-asta imi doresc eu un om bogat in fruntea comunitatii.

Si avem vreo cativa prin Bacau. Si da, nu mai vreau fomisti gen agenti livrari apa plata in Senatul unde ar trebui sa hotarasca viitorul Romaniei. Vreau oameni de afaceri care stiu sa lege doua cuvinte fara a citi de pe foaie. Vreau sa ne conduca urbea un om cu caracter si totodata unul care nu poate fi aplecat de interesele mafiei locale. Pentru ca un sarantoc poate fi usor facut ghem. Si ati inteles la cine ma refer…

Share:

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.